Pionier

“Electriciteit is niet eng,” schreef Kees van Kooten. Voor veel mensen begint achter het stopcontact echter een donkere, griezelige ruimte vol draden en onbekende wetten. Hetzelfde of erger geldt voor de electronica achter mobiele telefoons, iPods, tablets, pc’s, TomToms, media-players, HD-televisies en internetaanbieders: een wereld vol onbegrijpelijk jargon en engelstalige afkortingen.

Weinig gebruiksvoorwerpen zijn zo irritant als haperende techniek. Plots is de zachtzoemende desktop of smartphone – normaliter in staat tot digitale prestaties waar maanwandelaar Neil Armstrong alleen maar van kon dromen – gereduceerd tot een nutteloos plastic kastje. Als u een handige nerd in de buurt heeft met voldoende tijd en zin, of u beschikt over altijd klaarstaande electronica- en IT-specialisten heeft u alle oplossingen bij de hand. Zo niet, dan geldt de wijsheid van Bommels bediende Joost, “Men doet wat men kan, daardoor blijft er veel liggen.”

Bijvoorbeeld vragen als:
+ wat voor smartphone moet ik kopen?
+ hoe speel ik YouTube-filmpjes af op de televisie?
+ kan ik grammofoonplaten op een iPod zetten?
+ waarom heb ik op zolder geen WiFi?


Voor dergelijke vragen kunt u een beroep kunnen doen op mijn expertise en ervaring in computers
en techniek in huis. Die is mede gebaseerd op professionele werkzaamheden als uitgever  electronische media. Plus op vijfentwintig jaar gebruik van en gepuzzel aan een eindeloze stroom zakelijke en privé PC’s, tablets, bluetooth-, audio/video- en smartphone-apparaten.
De hardware zelf laat ik aan de specialisten over. En dat gebeurt ook als het probleem groter is dan mijn oplossend vermogen.


Wat vraag ik daarvoor?
+ € 40 per uur incl. btw (vast bedrag per klus kan ook)
+ geen reiskosten binnen regio Amsterdam
Hugo Arlman zette in de jaren zestig de Philips Pionier I, II en III in elkaar, knutselde later aan zijn Volvo Amazone uit 1968, verbouwde een boerderij in Drenthe en Friesland, runde automatiseringsprojecten bij Weekbladpers en helpt vrienden zakelijk en privé met computers en internet.